

Meeting Agenda: Regional Toll Advisory Committee

Subject	RTAC Meeting #11	
Meeting Date:	Monday, November 27, 2023	
Setting:	In-Person, Virtual Option (Zoom and YouTube livestream)	
Location:	Billy Frank Jr. Conference Center at Ecotrust (721 NW 9th Avenue in Portland)	
Meeting Time:	9:00 am – 11:30 am	

OBJECTIVES

- Discuss Abernethy Bridge toll financial planning scenarios and trade-offs
- Review Implementation Report outlines for equity and diversion mitigation

AGENDA

Time	Topic	Speaker
9:00 am (20 minutes)	Special Subcommittee on Transportation Planning update Planned OTC conversations: Toll Rulemaking, revenue allocation and Low Income Toll Program	David Kim, Facilitator Kris Strickler, ODOT
9:20 am (45 minutes)	Abernethy Bridge Toll Scenario Trade-offs (Discussion) Overview of Abernethy Bridge toll financial planning scenarios, modeling, and revenue assumptions Discuss key findings and trade-offs	Travis Brouwer, ODOT Brent Baker, Project Team
10:05 am (45 minutes)	 Implementation Report (Information) Overview of outlines for Diversion Mitigation Implementation Plan and Equity Implementation Plan Public Transportation Strategy and Nexus projects update 	Brendan Finn, ODOT
10:50 am (10 minutes)	Public comment Meeting observers are welcome to provide comment to members of the RTAC. Up to 2 minutes are allotted per person. If there are more people who want to speak, then the amount of time per person may be reduced.	David Kim, Facilitator
11:00 am (25 minutes)	Toll Program Updates	James Paulson Commissioner Nafisa Fai Garet Prior, ODOT Zoie Wesenberg, ODOT
11:25 am (5 minutes)	Reflection and next steps	Kris Strickler, ODOT David Kim, Facilitator
11:30 am	Adjourn	

