

Meeting Agenda: Regional Toll Advisory Committee

Subject	RTAC Meeting #12
Meeting Date:	Monday, January 22, 2024
Setting:	In-Person, Virtual Option (Zoom and YouTube livestream)
Location:	Billy Frank Jr. Conference Center at Ecotrust (721 NW 9 th Avenue in Portland)
Meeting Time:	9:00 am – 11:30 am

OBJECTIVE

• Shared understanding of member goals related to net toll revenue allocation

Time	Item	Lead
9:00 a.m. (20 minutes)	Welcome and Opening Remarks • Implementation report	David Kim, Facilitator
,	I-205 Toll Financial Scenarios	Kris Strickler, ODOT
	Adaptive Traffic Management Framework	
9:20 a.m.	RTAC 2024 Workplan Update	
(15 minutes)	Review RTAC's key questions and status	David Kim, Facilitator
9:35 a.m. (85 minutes)	Introduction to net toll revenue allocation • Toll revenue decisions and milestones to date	Brendan Finn, ODOT
(65 minutes)	 Existing laws and policies 	
		Members: Councilor Christine Lewis and Jon
	<u>Discussion on net toll revenue allocation</u>	Issacs
11:00 a.m. (10 minutes)	Public comment Meeting observers are welcome to provide comment to members of the RTAC. Comments or questions will not be responded to by RTAC members. Up to 2 minutes are allotted per person. If there are more people who want to speak, then the amount of time per person may be reduced.	David Kim, Facilitator
11:10 a.m. (15 minutes)	Oregon Toll Program Updates	Mandy Putney, ODOT
11:25 a.m.	Reflection and next steps	David Kim, Facilitator
(5 minutes)		Kris Strickler, ODOT
11:30 a.m.	Adjourn	

