Meeting Agenda: Regional Toll Advisory Committee Meeting #3

Subject	Regional Toll Advisory Committee Meeting #3
Meeting Date:	Monday, December 5 th , 2022
Setting:	In-Person, Virtual Option (Zoom for recording purposes)
Location:	Irving Street Studio at Ecotrust (721 NW 9th Ave, Portland)
Meeting Time:	9:00 am – 11:30 am

OBJECTIVES

- Develop shared understanding of concept for Regional Mobility Pricing Project
- Discuss schedules for project/program development
- Discuss approach and workplan to develop Public Transportation Strategy to complement Regional Pricing
- Consider proposed revisions to draft charter based on committee discussion

AGENDA

Time	Торіс	Speaker
9:00 am (15 minutes)	Welcome and agenda revie	David Kim, Facilitator Kris Strickler, ODOT Director and Chair
9:15 am (15 minutes)	 Program Updates Address questions from Meeting 2 Overview of National Environmental Policy Act process and mitigation 	Mandy Putney, ODOT
9:30 am (25 minutes)	 Regional Mobility Pricing Project Concept Project description Key findings from planning phase Stakeholder and participating agency engagement opportunities Q&A 	Josh Channell, Project Team
9:55 am (30 minutes)	 Toll Project and Program Delivery Schedule Milestones and public comment periods Advisory committees Decision making Opportunities to close the implementation gap between I-205 Toll Project and Regional Mobility Pricing Project - Discussion 	Mandy Putney, ODOT David Kim, Facilitator



Regional Toll Advisory Committee Meeting #3, Monday, December 5th, 2022

Time	Торіс	Speaker
10:25 am (30 minutes)	 Public Transportation Strategy Overview and purpose of the Public Transportation Strategy Regional partner input to date and next steps 	Karyn Criswell, ODOT
10:55 am (15 minutes)	Revised RTAC Charter Review changes Consider approval 	David Kim, Facilitator
11:10 am (10 minutes)	Public comment Meeting observers are welcome to provide comment to members of the RTAC. Comments or questions will not be responded to by RTAC members. Up to 2 minutes are allotted per person if no more than 5 people seek to present. If there are more people who want to speak, then the amount of time per person may be reduced.	
11:20 am (10 minutes)	Next steps	Kris Strickler, ODOT Director and Chair David Kim, Facilitator
11:30 am	Adjourn	

