Meeting Agenda: Regional Toll Advisory Committee Meeting #4

Subject	Regional Toll Advisory Committee Meeting #4
Meeting Date:	Monday, January 23, 2023
Setting:	In-Person, Virtual Option (Zoom)
Location:	Billy Frank Jr. Conference Center at Ecotrust (721 NW 9th Ave, Portland)
Meeting Time:	9:00 am – 11:30 am

RTAC #4 Objectives:

- Adoption of the Charter
- Rate setting rulemaking process overview, update, and discussion
- Introduction to USDOT/ODOT cooperative agreement
- Discuss recommendations on closing I-205/RMPP implementation gap

AGENDA

Time	Торіс	Speaker
9:00 am (10 minutes)	Welcome and agenda review	David Kim, Facilitator Kris Strickler, ODOT Director and Chair
9:10 am (20 minutes)	Adoption of the Charter (Action)Review and approve updates	David Kim, Facilitator
9:30 am (20 minutes)	 Rulemaking process overview (Information) Customer accounts and rate setting process rules Inputs to rate setting Role of Statewide Toll Rule Advisory Committee 	Travis Brouwer
9:50 am (15 minutes)	Cooperative agreement for the Regional Mobility Pricing Project (Information) Introduction to contents and process 	Project Team
10:05 am (60 minutes)	 Project and program delivery schedule (Discussion) NEPA process analysis and milestones – mitigation Rulemaking process RMPP cooperative agreement Traffic and revenue analysis Public and advisory committee inputs Ideas to close the implementation gap Q&A Discussion: What opportunities exist to close the implementation gap between the I-205 Toll Project and Regional Mobility Pricing Project?	Mandy Putney, ODOT David Kim, Facilitator



Regional Toll Advisory Committee Meeting #4 / Monday, January 23, 2023

Time	Торіс	Speaker
11:05 am (10 minutes)	Public comment Meeting observers are welcome to provide comment to members of the RTAC. Comments or questions will not be responded to by RTAC members. Up to 2 minutes are allotted per person if no more than 5 people seek to present. If there are more people who want to speak, then the amount of time per person may be reduced.	David Kim, Facilitator
11:15 am (10 minutes)	 Project updates EMAC activities and feedback RMPP scoping period outcomes Upcoming I-205 EA: Plans for public engagement January OTC meeting: OHP Amendment 	Mandy Putney, ODOT
11:25 am (5 minutes)	Next steps Closing comments Next meeting Action items 	Kris Strickler, ODOT Director and Chair David Kim, Facilitator
11:30 am	Adjourn	

