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Renewal Frequently Asked Questions  
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1. Q. Are we able to renew our Manufacturer registration online? 

 A: Yes. To complete your renewal online please go to the Board’s website at: 
 www.pharmacy.state.or.us and click on the link located at the top of the home page that 
 states, “Click here to start your license renewal.” You will need to:  

• Select your registration type from the drop-down menu. 
• Enter your registration number (numbers only). Leading zeros are NOT required. 
• Enter the Renewal ID # found on your renewal notice and click “Log-in.” 

 
2. Q: We need to provide some additional documents to complete our online renewal. How 

should we send them? 
A: You may email PDFs to rene.sanders@state.or.us, fax to 971-673-0002, or mail them 
to our physical address: 

Oregon Board of Pharmacy 
800 NE Oregon St Ste 150 

Portland, OR 97232 
  
3. Q: How do we pay for the online renewals? 
 A: At the end of each renewal you will be prompted to choose your payment method. If you 
 are paying online, you will be redirected to US Bank’s secure payment site. Visa, 
 MasterCard, or electronic check are accepted. Please be sure to correctly enter your e-
 mail address as you will receive a payment confirmation by email from the US Bank 
 processing system. This will be your receipt for payment.  

 
If you would like to mail in a paper check or money order, you MUST print the renewal 
confirmation page, sign and date it, and mail it with the correct fees to the address on the 
form. 
 
If you would like to renew more than one registration you will need to complete this 
process for each registration. However, if you are paying by check, you may submit one 
check for the grand total along with the confirmation page for each renewal. 
 

4. Q: Our online renewal has been completed; can you submit the payment for me? 
A: No. For security reasons, DO NOT submit your credit card number via mail, fax, e-mail 
or phone to the Oregon Board of Pharmacy. Either submit the payment by check, or try 
your online payment again later. 

 
5.  Q: Are we still able to mail our renewal forms and payment to the Board Office? 
 A: Yes. Renewal forms were mailed the week of July 8th. If you have not received your  
 renewal forms, please request them in writing via email or fax. Provide your registration 
 number(s) and the appropriate return email or fax information. 
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6. Q: I do not have the original Supplemental Information Form where can I obtain an 
additional copy? 
A.  You may obtain an additional Supplemental Information Form by going to the Board’s 
website. Click on the link “Need to renew your license? Click here”. Then scroll down to 
your appropriate license type.  
 

7. Does the Supplemental Information Form have to be submitted on the orange paper that 
was mentioned in the Renewal Notice? 
A: No. Plain white printer paper and photocopies will suffice. 
 

8. Q. Why are the attestations required for renewal? 
A. The attestations serve as a reminder of the Oregon Administrative Rules for your 
registration type. Links to the full text of the Board’s Administrative Rules can be found on 
our website: www.pharmacy.state.or.us under the “Laws and Rules” tab. Oregon 
Administrative Rules Division 60 specifically pertains to Manufacturers, and can be found 
here:  
http://arcweb.sos.state.or.us/pages/rules/oars_800/oar_855/855_060.html;       
Oregon State Pharmacy Statute Chapter 475: Controlled Substances; Illegal Drug 
Cleanup; Paraphenalia; Precursors http://landru.leg.state.or.us/ors/475.html;                       
Oregon State Pharmacy Statute Chapter 689: Pharmacists, Outlets; Sale 
http://landru.leg.state.or.us/ors/689.html                        

 
9. Q: Must we check every box for the attestations? 
 A: Yes. It is the registrant’s responsibility to ensure that all drug and prescription medical 
 device transactions are with those that are legally authorized to engage in  

such transactions.  
 
10. Q: What happens if we are renewal is received after the postmark deadline? 
 A: Any renewal submitted online or postmarked after 11:59 pm on August 31, 2014 MUST 
 include the assessed $100.00 delinquent fee. 
 
11. Q: How will I know that our registration has been renewed? 
 A: To verify that your registration has been renewed, please go to the Oregon Board of 
 Pharmacy’s “Online License Lookup & Verifications” system available on the Board’s 
 website and search for your outlet by registration number. The letters and dash that appear  

before the numbers are considered part of the registration number. If your expiration date 
appears as September 30, 2015, your registration has been renewed and you should 
receive it shortly. Please allow 10-14 business days for the processing of your renewal. 

 
     11. Q: We are a virtual manufacturer, registered as a Manufacturer with the Oregon Board of 
 Pharmacy. Do our contract manufacturers have to be registered? 
 A: Yes. Oregon Administrative Rule 855-060-0004 (1) states: “Any person that 
 manufactures, or contracts for the manufacture of a drug or  prescription devices that is 
 intended for sale, distribution, dispensing or administration in Oregon must register 
 with the Oregon Board of Pharmacy.” 
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      12. Q: We are a virtual manufacturer. Our contract manufacturer is already registered with the 
 Oregon Board of Pharmacy. Do we need to register with the Oregon Board of Pharmacy 
 as well?  
 A: Yes. Oregon Administrative Rule 855-060-0004 (1) states: “Any person that 
 manufactures, or contracts for the manufacture of a drug or  prescription devices that is 
 intended for sale, distribution, dispensing or administration in Oregon must register 
 with the Oregon Board of Pharmacy.” 
 

13. Q: We are a contract manufacturer whose product is sold, distributed, dispensed or 
administered in Oregon. Do we have to register with the Oregon Board of  Pharmacy? 

 A: Yes. Oregon Administrative Rule 855-060-0004 (1) states: “Any person that 
 manufactures, or contracts for the manufacture of a drug or  prescription devices that is 
 intended for sale, distribution, dispensing or administration in Oregon must register 
 with the Oregon Board of Pharmacy.” 
 

14.  Q: Can a manufacturer ship directly to the patient? 
A: Yes, a manufacturer can ship directly to the patient so long as it complies with labeling    
requirements as listed in Oregon Administrative Rule 855-043-0435. 

 
 

New questions and answers will be added to the end of this document as needed. 

http://arcweb.sos.state.or.us/pages/rules/oars_800/oar_855/855_043.html

